För honom
För henne
Accessoarer
Tips & Råd

Hem

   

 

B rudens klädsel

Brudens val av accessoarer och klänning, beror idag mer på personen och tillfället, än vad det gjorde förr. Att gifta sig i folkdräkt är åter trendigt. Har brudgummen folkdräkt har bruden det också.

När bruden klär sig i långärmad klänning passar det med korta handskar, och långa handskar till kortärmad klänning. Farmors brudhatt går bra till en kort klänning eller varför inte en dräkt. De nyköpta skorna bör man gå in ett par dagar innan bröllopet, och glöm inte att lägga en slant i skon.

 

Brudgummens klädsel

Enligt tidigare tradition var det ett etikettsbrott att gifta sig i smoking. Idag är det ingen som reagerar mot detta. Även uniform, folkdräkt och kostym är gångbar klädsel för brudgummen. Bär ni frack eller smoking så ska det helst vara svarta lackskor till.

Vill ni bära en hög grå hatt, så hör det till grå och svart randiga byxor, vit skjorta, väst och halsduk. Är det frackbröllop så har brudgummen inte mycket att välja på. Kom dock ihåg att flugan och västen ska vara vit.

 

Gästernas klädsel

När ni skickar ut inbjudan till gästerna skriver ni vilken klädsel som gäller. Högtidsdräkt eller frack innebär lång klänning för kvinnan och frack för mannen. Till högtidsdräkt räknas också folkdräkt och uniform.

Kavaj innebär oftast en mörk kostym men färgen varierar från mörk till ljus, speciellt om bröllopet är förlagt till våren eller sommaren. För kvinnan innebär det oftast dräkt eller kavaj och byxor. Däremot inte hellångt eller vitt. Svart bör man också undvika.

 

 

[UPP]